Innan man kan svara på den frågan kan det först och främst vara på sin plats att faktiskt beskriva vad som räknas som bordsspel. Om man befinner sig på ett landbaserat casino känner man oftast igen dessa spel genom att det finns en dealer som hanterar rundan, medan spelarna har en något mer social samvaro runt bordet. Online räknas kortspel till bordsspel, vilka oftast är spel som har funnits länge och som kanske ger en mer exklusiv känsla när man spelar. Officiellt räknas alla kortspel samt roulette och craps till bordsspel. De vanligaste förekommande bordsspelen är antagligen roulette, blackjack, baccarat och craps. Den här artikeln beskriver sådant som man bör undvika för att bli en framgångsrik spelare inom bordsspel.

Tips på vad man bör undvika för att bli framgångsrik

Det första som man bör undvika är att ge sig in i ett bordsspel utan att verkligen förstå dess regler, strategier och villkor. Har man inte koll på hur man på bästa sätt kan vinna inom spelet bör man inte heller ge sig in i spelet. Ta exempelvis Poker som ett exempel. Har du inte koll på hur korten kan kombineras, vilka kombinationer som är värda mer än andra så kommer du inte heller att lyckas med att bli framgångsrik. En professionell pokerspelare har koll på alla möjliga scenarier, hur stor chansen är att man vinner en viss hand, för att på så sätt också veta om man bör satsa sina pengar eller inte. Sannolikhetslära är också något som man bör förstå sig på om man ger sig in i världen av bordsspel, speciellt de spel som kräver skicklighet och inte bara tur. Att få en viss hand innebär en viss sannolikhet till vinst – undvik att spela om du inte vet hur man räknar ut detta.

Undvik slumpen och satsa på skicklighet

Att förstå sig på skicklighetsmoment är A och O för att bli framgångsrik inom bordsspel (som inte bygger på tur). Väljer man att endast förlita sig på slumpen så kommer framgången inom spelet att dröja och antagligen inte hålla speciellt länge. Man bör förstå husets fördel under spelets gång, och på så sätt veta om man ska gå “all in” eller inte. Man bör veta hur man minskar denna fördel, och på så sätt ökar sina egna chanser till vinst. Man kommer inte att bli en framgångsrik spelare om man inte har koll på dessa grundläggande saker.