Det finns flera olika bordsspel som man kan testa på, både vid landbaserade casino eller online. Vidare finns det oftast flera olika varianter av spelen och i denna artikel har vi valt att förklara lite mer ingående kring vissa av dessa klassiska spel, såsom Poker, Blackjack, Roulette och Craps. Det är spel som dels kräver skicklighet men också tur. Ger man sig in i ett spel som kräver skicklighet så bör man förstå att man måste känna till spelets villkor, regler och strategier för att öka sin vinstmöjlighet. Ger man sig in i ett spel som handlar om tur, så bör man alltid vara medveten om att ens tur vid något moment tar slut.

Poker

Poker är ett klassiskt kortspel, som spelas över hela världen i flera varianter. Vanligtvis är spelarens mål att bilda den bästa pokerhanden med hjälp av fem kort. Men poker är också ett spel som handlar om vadslagning. För att få de kort du behöver måste du betala ett visst pris. Priset bestäms enligt vad du och andra runt bordet väljer att göra för insättningar. Bets är själva potten, som i slutändan vinns av spelaren med den bästa handen. Så en av de viktigaste utmaningarna när man spelar poker är att förstå varför andra spelare satsar, hur de satsar, eller varför de inte satsar. Ibland anses poker vara mer av ett folkspel än ett kortspel. Även om det finns hundratals variationer av poker runt om i världen, är de flesta överens om en gemensam sak: poker spelas med 5 kort.

Craps, Blackjack och Roulette

  • Craps är utformat för att passa alla nivåer av spelare, där man kan genomföra både med enkla och svåra satsningar. Men oavsett hur man satsar så erbjuder spelet utmärkta möjligheter för spelaren.
  • Blackjack, även känt som 21, syftar till att ackumulera kort med värden som totalt får vara max 21 eller så nära som möjligt, utan att någonsin gå över detta värde.
  • Roulette är ett spel där man antingen har extrem tur eller extrem otur. Roulettehjulet innehåller 38 hus som är numrerade från 0, 00 till 36. Husen är växelvis röda eller svarta, med undantag av 0, 00 som är gröna.